9 april 2017
17:00

Karlslunds IF HFK

Referat: BK Forward - Karlslunds IF HFK

Seriepremiären och lokalderbyt mellan BK Forward och Karlslunds IF HFK slutar 1-0 till de gulsvarta efter ett straffmål i början av andra halvleken.

KIF ställde upp med följande lag:
Steffen Kraus
Liridon Jashari Tahiraj - Zakariah Epplette - Anton Olsson
Gabriel Kopkin - Simon Amin - Laurence Bell - Sebastian Loyola Nydén - Ibrahim Habib
Adam Molin - Christer Lipovac

Avbytare:
Ian McDonald Wilkins, Daniel Ramberg, Carl Grundel, Filip Albertson, Robin Celik, Nabil Osman, Jake Larsson

Matchen som sådan var relativ jämn, BKF hade de klaraste chanserna i första halvlek, bla ett skott i ribban och ett i stolpen. KIF hade några halvchanser men slarvade i sista momentet. Det var en rätt slapp första halvlek där man kände av premiärnerverna hos spelarna. KIF började piggt men BKF tog över mer och mer innan det var dags för halvtidsvila.

Den andra halvleken hann ticka upp till den 51:a minuten innan en BKF-spelare blir fälld i straffområdet och domaren dömde korrekt straff. En straff som deras lagkapten slog säkert i mål och ställningen blev därmed 1-0 till hemmalaget.

Efter deras mål skapade vi några riktigt farliga chanser, bl a Adam Molin som nickade tätt utanför, och Gabriel Kopkin med ett skott utanför. Farligast var Sebastian Loyola Nydén som tryckte in bollen i mål efter en fast situation men domaren dömde bort målet för offside, vilket såg tveksamt ut.

Under den andra halvleken byttes Filip Albertson, Nabil Osman och Jake Larsson in till förmån för Simon Amin, Gabriel Kopkin och Liridon Jashari Tahiraj. I slutet av matchen gick KIF upp till en 3-4-3-uppställning men lyckades inte komma till de farligaste avsluten och matchen slutade 1-0 till Forward. En match som inte nådde några höga höjder.